پایگاه تخصصی منبرها

درباره ما

تاریخ انتشار:
درباره ما

بی تردید سخنرانی و منبر ،کارآمدترین و موثرترین روش تبلیغ دین در گذشته و حال بوده است.

اکثر مردم معارف و احکام دین را از سخنرانان مذهبی فراگرفته اند.آشنا کردن مردم به معارف و آموزه های دینی تنها از عهده منبری فاضل و آگاه بر می آید.

"منبر واژه عربی و به معنای محل بلند و مرتفعی است، که خطیب یا واعظ بر بالای آن رفته و با مردم صحبت می نماید. تأسیس و شکل گیری منبر به صدر اسلام برمی گردد؛مکانی که پیامبر بر فراز آن می نشستند و وحی الهی رابه مردم ابلاغ می نمودند.  
در خصوص این واژه، مؤلّف کتاب کبریت الاحمر چنین می نویسد: مِنبر به کسر میم از ادوات ارتقا و بلندی است؛ محلی است به غایت محترم؛ چه شرافت مکان و زمان تابع شرافت آن عملی است که در آن و بر آن واقع می شود و آن حالی که در آن حلول می کند، و معلوم است که خداوند خلق نفرموده افضل از آنچه در منابر باید به خلق برسد، و نیز در اسلام از برای افضل و اکمل مخلوقات گذارده شد.

در روایت آمده است: چون حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله مسجد را بنا کردند، در حالت ایستاده ایراد خطبه می نمودند. خطبه های پیامبر گاهی طولانی می شد و این امر برای پیامبر مشقّت داشت، تا این که تنه درخت خرمای خشکی را آوردند که بر آن تکیه می نمودند. روزی شخصی از مدینه به مجلس وارد شد و به اطرافیان پیامبر پیشنهاد داد: اگر پیامبر بپذیرند، من چیزی خواهم ساخت که در هنگام خواندن خطبه، هم بشود ایستاد و هم بشود نشست. این مطلب به پیامبر منتقل شد. پیامبر قبول کردند. او منبری ساخت. وقتی پیامبر بر فراز آن در آمدند، ناله ای از درخت خرما بر آمد که پیامبر دست بر آن کشید و ساکت شد." (فصلنامه معرفت، شماره 72 , حسین زاده، احمد )

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت  الله خامنه ای در دیدار با روحانیون و مبلغان در آستانه ماه محرم سال 1384 در اهمیت منبر فرمودند:

 "من به منبر خیلى عقیده دارم. امروز اینترنت، ماهواره، تلویزیون و ابزارهاى گوناگون ارتباطىِ فراوان هست، اما هیچ‌کدام از اینها منبر نیست؛ منبر یعنى روبه‌رو و نفس‌به‌نفس حرف زدن؛ این تأثیری مشخص و ممتاز دارد که در هیچ‌کدام از شیوه‌هاى دیگر، تأثیر مذکور وجود ندارد. "

از سوی دیگر با پیشرفت روزافزون در عرصه فن آوریهای نوین تغییرات چشم گیری در روش های تبلیغ دینی بوجود آمده است.از این رو استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در زمینه محتوای تبلیغ دینی بیش از پیش احساس نیاز می شود.

 سایت تخصصی منبرها دستیابی آسان به منابع منبر و همچنین زمینه ایجاد منبری مناسب را برای مبلغین  فراهم میسازد. 

محتوای بخش متن منبر سایت (شامل منبرهای متنی،  فیش ها و مقالاتی که در محتوای منبر استفاده می شود) تحت اشراف فاضل گرامی جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ محمد علی عدالت تهیه شده و جهت استفاده طلاب و مبلغین انتشار یافته است.

هرگونه استفاده از مطالب سایت در تبلیغ و منبر کاملا  آزاد است. استفاده تجاری از محتوای سایت منوط به اجازه کتبی از مدیر سایت است.

شایان ذکر است تاکنون بیش 1300 محتوای منبر و  سخنرانی  از آیات عظام ، علما و اساتید منبر ، سخنرانان ،پژوهشگران دینی و مطالب کتب مرتبط (مقاتل و مناقب) نیز با ذکر نام منبع جهت استفاده مبلغین گرامی عرضه  شده است.

در بخش صوت ، تعدادی از منبرها همراه صوت سخنران ،متن پیاده شده منبر نیز تایپ شده و نمایش داده شده است.

همچنین در آینده بخش های مختلف سایت شامل تاریخچه روضه و روضه خونی ، زندگی نامه معصومین،فرهنگ اصطلاحات منبر، معرفی منبریهای معروف، تقویم منبر ، کلیپ و ....در موضوعات مختلف بارگزاری خواهد شد.

   گروه علمی سایت (الفبایی) :

              جناب حجت الاسلام و المسلمین  عباسعلی صادقی

               جناب حجت الاسلام و المسلمین  محمد علی عدالت

               جناب حجت الاسلام و المسلمین  اسدالله غفاری

               جناب حجت الاسلام و المسلمین  احمد منصوری

               جناب حجت الاسلام و المسلمین  سید باقر موسوی

               جناب حجت الاسلام و المسلمین  سید رضا موسوی

               جناب حجت الاسلام و المسلمین  علی نیکبخت

همکاران فنی سایت :

           جناب آقای جواد معصومی ( برنامه نویس)

           جناب آقای محمد چزگی (ناظر ، اپراتور سایت)

           جناب آقای نهضت عظیمی (پیاده سازی منبرها)

              


 جهت ارتقاء کیفی سایت لطفا نظرات ، پیشنهادات و  انتقادات خود را از طریق ایمیل  ، پیامک یا واتس آپ  ارسال فرمایید.

 

کمک به سایت

لطفا کمک های خود را به شماره کارت زیر واریز نمایید

 6037-9972-6316-2845  بنام علی نیکبخت

 

علی نیکبخت مدیر سایت    

09122513127 

    anikbakht@gmail.com

menbarha@